FAQ

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

 

Q.      Wat moet ik aanleveren?

 

Vectorbestand

Om een perfecte opdruk te kunnen garanderen, hebben we een aantal dingen van je nodig. Zo vragen we je voor alle drukmethodes een vectorbestand (.eps) van de print aan te leveren. Vectorbestanden kun je namelijk zonder kwaliteitsverlies vergroten. Het blijven altijd strakke lijnen (geen pixels). Wil je alleen tekst laten printen? Dan is het doorgeven van de naam en het lettertype genoeg.

 

Geen Word of PowerPoint, wel pdf

Lever alsjeblieft geen PowerPoint- of Word-bestanden aan, maar zet deze voor ons om naar pdf. De layout van Word-bestanden verschilt namelijk nogal eens per computer. Heb je toch alleen maar een Word-bestand? Vermeld dan altijd die lettertypes die je hebt gebruikt.

 

Een rasterbestand zoals .jpg, .png en .psd opslaan als vectorfile werkt niet. Dit verandert alleen de bestandsnaam; het logo of de afbeelding blijft dan gewoon raster (pixels). Rasterbestanden zijn helaas niet te vergroten zonder kwaliteitsverlies. Bij dit bestandtype worden de pixels vergroot, waardoor de afbeelding onduidelijk wordt. Heb je je logo laten ontwerpen? Vraag het bureau of de ontwerper dan naar de geschikte vectorbestanden. Is er geen vectorbestand? Dan kunnen wij dit voor een zeer gunstig tarief voor je om laten zetten.

 

Dubbelcheck

Kijk je teksten altijd goed na voordat je ze verstuurt. Spellingsfouten, grammaticafoutjes, data en websiteadressen kunnen achteraf niet veranderd worden. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij jezelf.

 

Wanneer kan .jpg wel?

Wil je gewoon een foto op een shirt laten drukken? Dan kun je deze gewoon aanleveren als .jpg-bestand, minimaal 150kb of 300dpi. Twijfel je aan de kwaliteit van de afbeelding? Dan kun je hem zelf afdrukken op a4-formaat voor controle.

 

ANY QUESTIONS ?